27/11/13

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ; ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟ- ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

 Αυτό το θέαμα αντικρύζουν οι διερχόμενοι από την Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου! Είναι το νέο μνημείο- ντροπής που υψωνουν χωρίς αιδώ οι αρμόδιοι στη θέση ΔΡΟΣΕΛΗ των Λεχαινών
Το αδιέξοδο των σκουπιδιών στους Δήμους Πύργου ,Ολυμπίας και Κρεστένων, μετά τις γνωστές αντιδράσεις των κατοίκων, φαίνεται ότι μεταφέρεται ...στα Λεχαινά. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες,  απορριμματοφόρα του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και του Δήμου Πύργου αδειάζουν τα φορτία τους στη...φιλόξενη χωματερή των Λεχαινών με τη σύμφωνη μάλιστα απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.
Ετσι ένας κορεσμένος και παράνομος από χρόνια ΧΑΔΑ, δίπλα στην Εθνική Οδό Πάτρών-Πύργου, στην πολυ-μολυσμένη Δροσελή, στα όρια της Β΄ζώνης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου , με τα λύματα να διοχετεύονται σε λαγκάδι που καταλήγει στη λιμνοθάλασσα, γίνεται αποδέκτης και των σκουπιδιών άλλων μεγάλων Δήμων του Νομού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξεύρεσης χώρων εναπόθεσης μετά το τραγικό ναυάγιο των Λιμνών.
Καλούμε τον κ.Δήμαρχο να ενημερώσει τους δημότες, αν και με ποιά απόφαση γίνονται δεκτά σκουπίδια άλλων Δήμων στον ΧΑΔΑ των Λεχαινών
Ρωτάμε τις αρμόδιες διοικητικές, πολιτικές και δικαστικές αρχές αν κάτι τέτοιο είναι σύννομο και αν ο συγκεκριμένος ΧΑΔΑ εξακολουθεί να λειτουργεί νομίμως...
Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους κατοίκους των Λεχαινών και όλους τους δημότες  να απαιτήσουν το κλείσιμο αυτής της επικίνδυνης και παράνομης χωματερής που όχι μόνο ρυπαίνει το περιβάλλον και απειλεί τη δημόσια υγεία, αλλά προσβάλλει αισθητικά τους διερχόμενους  και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Ξανά η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις χωματερές της ντροπής

 

Την ώρα που διάφορες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος του Πύργου αναζητά περιοχή για την εγκατάσταση του δεματοποιητή απορριμμάτων και ΧΑΔΑ εντός περιοχής NATURA 2000 ! με την πιθανή αγορά χωραφιού που ανήκει σε παπά ! έσκασε η βόμβα !
Η Ελλάδα, όπως σήμερα επισήμως ανακοινώθηκε, από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμφθηκε και πάλι για το θέμα των χωματερών.
Για οκτώ ολόκληρα χρόνια (από το 2005), από την τότε καταδικαστική απόφαση απόφαση του Δ.Ε.Ε. (υπόθεση C-502/03), απέτυχε η χώρα μας να κλείσει τις χωματερές ανά την επικράτεια και βέβαια πολύ περισσότερο να τις αποκαταστήσει.
Σήμερα, οκτώ (8) χρόνια μετά το Δ.Ε.Ε επανέρχεται και θα συζητήσει για:
• προτεινόμενη χρηματική ποινή ύψους 71.193,60 ευρώ ανά μέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της απόφασης που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03 από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση μέχρι την ημέρα που θα εκτελεστεί η απόφαση που εκδόθηκε στην υπόθεση C-502/03.
• Να καταβληθεί στην Επιτροπή το ημερήσιο κατ’ αποκοπήν ποσό των 7.786,80 ευρώ ανά ημέρα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης στην υπόθεση C-502/03 έως την ημερομηνία που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση ή την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης C-502/03 εάν επέλθει νωρίτερα.
Τα κόστη – πρόστιμα, ως ανωτέρω, θα είναι εξοντωτικά και καταδεικνύουν την ανεπάρκεια μίας χώρας που ενώ είχε ολοκληρώσει την διοργάνωση σύγχρονων «Ολυμπιακών Αγώνων – 2004″, δεν έχει και δεν είχε φροντίσει για τα αυτονόητα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος, εκθέτοντας μας συνεχώς και ασυστόλως, διεθνώς.
Και φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις χωματερές κλείνουν στα «χαρτιά» και σε κάποιες άλλες ανοίγουν νέες σε βουνά και ποτάμια της χώρας (βλέπε Λίμνες Αλφειού) . Οι πολιτικές ευθύνες για την πρότερη καταδικαστική απόφαση και την νέα παραπομπή της χώρας είναι δεδομένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: